понеделник, 16 февруари 2009 г.

#31 Ставам важен


Благодарение на Иван Бедров, когото чета редовно(и с удоволствие) разбрах, че държавата и правителството е решило да помисли за мен. Че аз съм важен за тях! Брех!
Като се замисля, предвид целите на тази гигантска(по своя замисъл) кампания, май-май, всички сме важни. Което вече започва да намирисва.
Ето за какво иде реч -
Националната програма за предотвратяване на злоупотребата с алкохол в република България (2009-2013).
Е, малко е закъсняла, а и грамовете като да са изсмукани от пръстите. Също така, всички знаем, че макар каузата да е добронамерена, това една предварително загубена битка. Справка - Съветския Съюз и тяхната безсмислена борба.
Аз лично предпочитам да ми дават парите, които програмата е предвидила за мен, на ръка. За самолечение. Предполагам всички го предпочитат. Но както разбираме от поста на Иван Бедров, приложение 2 с финансовия разчет липсва. Излиза, че някой ще пие за наша сметка. Отново!
Което вече не мога да преглътна и за което ми е много мъчно.
Значи, тази вечер ще пия от мъка.
  1. Аз съм на водка: "Наздраве!":):):)

  2. Хм.:-
    "За редовна употреба на алкохол се приема тази, която се случва един или повече пъти седмично, независимо от дозата, а за епизодична – по-рядко от един път седмично..."
    Не стига ,че не съм в целевата група ( до 25 години), ами и вече явно съм категоризирана като "редовно употребяващ алкохол", съдейки по изкарания цитат. Значи въпросната програма за мен е един вид "късно е чадо". Следователно- не ме интересува. ;)))))Но, ако ще се дават пари на ръка, ще се прежаля да пия само веднъж на два дена. Както винаги казвам- никога не е рано за бира:)
    Чак и аз се почувствах поласкана от факта,че държавата ще мисли и за мен:)

  3. ау, ужас! тц, тц, тц... а аз си мислех, че не пия...
    всъщност, така и не разбрах, как точно ще борят алкохола. надраскали някакви цели, кой ще ги изпълнява (и прибира парите), но какво ще се прави - тъмна индия...

  4. мхаха, баси безумието

  5. Интересно,аз мислех че употребявам алкохол умерено(демек пийвам почти всяка веер,но малко-половин чашка с винце или две бири през лятото).Ми то моето си е направо алкохолизъм,бре.Уплаших се.
    Иначе идеята си я бива,но изпълнението,както всичко в тая държава,яко куца.

  6. Еййй прииска ми се в България, че и за мен да има кой да се грижи :)

Публикуване на коментар