четвъртък, 26 ноември 2009 г.

#63 "Яко жица, брат!"


Започвам с уговорката, че тези от Вас, за които рокът не е страст, слабост или съдба, няма да намерят в този пост нищо значимо, нищо специално, нищо вълнуващо.
С останалите(след повторното преброяване) ще споделя как не мога без музика, как тази музика ме кара(все още) да изтръпвам, а понякога се налага дори да спра колата, за да мога да изживея определен момент от песен за пореден път. Пълна зависимост. Нелечима. За каква музика иде реч вече е ставало дума, но за всеки случай, специално за новодошлите(ти там, в края, да) нека поясня, че иде реч за "твърда" музика. За онзи тип твърдост, който придобива китарното звучене от края на шестдесетте, през седемдесетте, осемдесетте и мъъъничко от деветдесетте години. Тук деца не идват, така че няма да уточняваме вековете. :)
Та. Да се върнем на дрогата.
Има някои много специални за мен "парчета", чийто китарни сола всеки път, дори след толкова години, ми припомнят тръпката от това да си млад, да си влюбен, да си бунтар. Рифове, от които косъмчетата по цялото тяло настръхват, фабриката за производство на адреналин се взривява и всичко, което е извън музиката в този момент, целия останал свят, вече не е от голямо значение.
Тъй като не мога да кача тук всичко, а пък и много ще се разтегне страницата, ще ги разделя на порцийки от по три клипчета.
Начало.
Започвам с тези, които и в момента слушам, без да ги степенувам:



Тук трябва да напиша нещо за финал, обаче...ги слушах отново и въобще не ми е до писане. Искам да летя, искам да карам болид от F1, искам да руша! И всичко това едновременно. И сега!




снимка http://www.alleycatsgarden.com
  1. Яко! И аз подкарах болида :)

  2. В промеждутъците ми - за втори път ме разплакваш. Имаш дарба явно:) Благодаря ти, Морт.

  3. Мдаа
    "лошото" на тази музика е, че ме кара всеки път да я преживявам и не става да си я пусна за фон, докато правя нещо - я съм опитал, я съм зарязал нещото :)

    Поздрав:
    http://www.youtube.com/watch?v=U6UTaNm1q-U

  4. :) Няма нужда от думи...

  5. уф - натиснах ипзрати преди да довърша
    С този кавър исках да покажа, че тази музика още е не само жива и сред сегашните музиканти (и още как) а не музеен експонат и продължава да "рита задници", както поетично би се изразил моят приятел Джо Демайо :)

  6. дааам, именно заради болида, рушенето и тн тая музика не е много подходяща за слушане докато караш кола, убедила съм се и аз :D

  7. Гарга Рошава@ - Searching, Seek and Destroy дето се вика...
    :)

  8. kill by death

  9. Аз стигнах до края на първото изречение и реших да не продължавам, понеже съм друга категория - рева на български народни песни :)

  10. Спокойно можеш да пропуснеш и следващите няколко поста.
    Няма да ти дам никакъв повод да се разплачеш. :)

  11. това на Steve Vai е направо вцепеняващо. сега ще се насладя е на останалите.
    Благодаря ти човече за хубавата музика!

Публикуване на коментар