петък, 17 април 2009 г.

С малко закъснение(понеже не гледам телевизия и гледам да не общувам много-много с непознати) научих за предстоящото голямо земетресение в Хасково. За трите разрушителни труса и за точния им час. В тази връзка ми хрумна идея за нов виц:

"Ти какво ще правиш между втория и третия трус? Да идем да пием по едно кафе, че много време - четири часа са това..."

Защо пиша това?
Защото съм искрено изненадан как хора, които смятам за интелигентни и начетени са се поддали на масовата психоза и са притеснени. Притеснени до толкова, че да започнат разни противоземетръсни приготовления - застраховка на имот, застраховка "Живот", консерви храна и вода, планове за лична евакуация. Ужас!
Това май ще е единствената неделя, в която няма да отида за риба, въпреки че забраната влиза в сила от 21.04.2009. Ще си остана в града, за да не изглежда сякаш съм избягал. Очертава безкрайно тъпа неделя, защото много хора ще са си по селата(който ги има), къде заради празника, къде заради апокалипсиса. Няма да се сбере и отбора, та да се постреляме малко. Работата отива на "ши видим", което най-често води до битов алкохолизъм.
Е, вярно. Шансовете ми са малки, но земетресение може да има, наистина. И трусовете няма да чак разрушителни. Но както казах на Майк, ако се навие съседката, горе-долу до трета степен по Рихтер ще го докарам. И епицентъра мога да предскажа. Макар, че сега като се замисля, по-скоро оня лаик Лещански ще докара истинско земетресение, отколкото съседката да МЕ усмихне...
Както и да е. "Поживём - увидим". Стават понякога чудеса. Може пък...
Я аз за по-сигурно да ида да я питам пак, да не взема да изпусна "чудото". Че после знае ли човек...още петна'йси години чакане...




снимка: Николай Николов
  1. Хахахах, или ъхъхъх... малко е гадно да се смее човек в такива случаи - да не вика Дявола де... Но вярвам и пожелавам такива ужаси да няма ни по вас, ни по нас, ни другаде.

    "...още петна'йси години чакане" - хихихи... тука вече се смея спокойно, и то от позицията на човек, който е на "ти" с чакането.

  2. Това си е поредната идиотска изцепка.
    Гадно е да се експериментира така с нервите на хората.

    Интересно, че в Италия някакъв ядрен физик беше предсказал земетресението, даже толкова бил уверен, че платил да излъчват предупреждение по радиото, но за сегса няма потвърждение, че методиката му е точна, а не е просто съвпадение.

    А нашенските таланти едва ли иполват точно тази методика.

    Така че, земетресение може и да има .. някога. Кога - Господ знае.

  3. Аз да ти опъна един въпрос - От Хасково ли си?

  4. От сентъръ на Аскуу

  5. Не си проваляйте рибата, драги morrt. Нали първият час е 4 сутринта, ако не се лъжа? Значи към 5 победоносно можете да тръгнете.
    Иначе рибата може да Ви се смее, а това е къде-къде по-лош вариант! :D

  6. Ваша светлост, мислих по въпроса.
    Не мога да отида на риба в неделя. Всички язовири в околноста са окупирани притеснени граждани, търсещи спасение от апокалипсиса.
    Да отида означава цял ден да слушам умнотиите на подпийнали чалгаджии, всичките "от лъв нагоре". Никакви шансове за спокоен ден.
    Има и друго. Тръгвайки от града, в каквато и да е посока, би ме сляло с тълпата. Нещо, от което цяла живот се стремя да избягам.
    Не, мисля да остана. Вероятно ще проспа края на света, но все някой оцелял ще ми разкаже. :)

    Съвсем между другото, снощи ходих на Марица за два-три часа и бях на косъм(че) да се появя днес в блога на снимка с един мой ГОЛЯМ приятел. Но...
    От снимката ме деляха само пет-шест метра, но те се оказаха фатални. Днес ще опитам отново.

  7. Значи сме си направо съседи :)

  8. Знам!

  9. привет от италия!изкам само да ви кажа че и италианците не повярваха на техният учен и видяхте какво се случи в абруцо.дано нашият греши.

  10. привет от италия!изкам само да ви кажа че и италианците не повярваха на техният учен и видяхте какво се случи в абруцо.дано нашият греши.

  11. Стига бе хора, стига глупости.
    Моята любима живее там, ще вземете да дръпнете дявола за опашката и...
    Радвайте се на празника, Бог е милостив и няма да допусне да се случи точно на хората от онзи край.Там са най-хубавите хора...

  12. "Там са най-хубавите хора" ???
    Мда! Явно си влюбен, няма друо обяснение. :)

  13. добро утро!
    живи сме, здрави сме, ако някой е очаквал нещо друго... :(
    milena, от учен до астролог има балкан разлика. не! има поне 2 балкана. та, така...

  14. Е, ако не се бе случило въпросното земетресение в Италия, а примерно - вулкан в Индонезия, нямаше да се почудя на още по-мотивирано изявление за евентуалнен пробив към Тюленово. От друг звездоброец. Аман от апокалиптичен копи-пейст.

  15. Мда, този Лещански явно е много тъпо копеле. Просто... ебаси тъпото копеле. Ето това е едно от нещата, заради които не живеем нормално.

  16. Хасково го свързвам с първата си нещо като любов и пътуването ми до там. Помяня добре центъра, а да и студентските общежития на Раковска! ААА и Кенана Хммм ! Имаше и военни разни ....... всъщност спомените ми не са никак лоши с изключение на военните !

  17. Хахаха....треморус глупакус психоза!
    'ма то...кога тръгне предсказание, иди обЕснявай, че зоната не е заметръсна, ахахахаха....

    По този повод се сещам за "Нахлуване от Марс" - една радиопиеса на Орсън Уелс, по разказ на Хърбърт Уелс. През 1938г, още по време на излъчването на пиесата, в която имало толкова реалистични ефекти, резонансът върху слушащите бил потресаващ - някои наистина повярвали, че има нахлуване, и взели превантивно-подготвителни мерки като тези в статията, хахахаха...
    Други пък, дори не разбрали какво точно става, последвали примера им..и те ти психоза :)))

    Аскуу да си отдъФне - ни съ очерта'ат други катаклизми!!! :)))

  18. А пък аз миналата неделя ходих за лов на калмари(муахахаха), нищо,че ни разтресе земетръс и нищо,че нямаше нищо общо с Хасково:)

  19. Към коментара на Хриси: имаше и игрален филм, посветен на ефекта от тая радиопиеса, казваше се "Нощта, която разтърси Америка". Доколкото знам, разминало се е не само с уплаха, а и с реални жертви - вследствие катастрофи при "бягството", а и, ако не се лъжа, вследствие на няколко самоубийства... Човек като реши да психяса, малко му трябва, чудя се защо, м. би защото фоновото психясване (от света и живота като такива) ве повече расте.

  20. Излиза, че народът ни е много суеверен, щом вярва на появилите се напоследък гадатели. Библията категорично забранява на християните да се занимават с такива неща.

  21. И аз им забранявам, ама кой ти слуша...

Публикуване на коментар